Vakantieland Luxemburg

Het Groothertogdom Luxemburg ligt in het noordwesten van Europa en behoort net als Nederland en België tot de Benelux. Luxemburg is onderverdeeld in de volgende districten, Diekirch, Grevenmacher en Luxemburg. De grootste stad van het land is Luxemburg-stad wat tevens de hoofdstad van het land is. Luxemburg grenst aan de landen België, Duitsland en Frankrijk.

Het is één van de kleinste landen van Europa maar ook één van de rijkste landen van de wereld per inwoner. Volgens het Internationaal Monetair Fonds ligt het B.N.P. hier het hoogst ter wereld. Dit komt voornamelijk door het bankwezen wat hier sterk vertegenwoordigd is en de aanwezigheid van de stalindustrie.

Veel mensen kennen het land alleen vanuit de auto op doorreis naar Frankrijk of naar een andere vakantie bestemming. Dit is zonde omdat het land veel te bieden heeft, zoals de serene rust die er buiten de grotere plaatsen heerst en het prachtige natuurschoon. Dit is voor de meeste mensen die het land bezoeken de belangrijkste reden om naar Luxemburg te gaan. Het heuvelachtige landschap is hier uitermate geschikt voor lange wandelingen en fietstochten in de vrije natuur.

De fraaie natuur zorgt ervoor dat Luxemburg bij kampeerders erg populair is. In totaal zijn er in Luxemburg ongeveer 60 campings te vinden waarvan de meeste aan één van de vele rivieren of beken liggen. Het land kent vele natuurparken waarvan de meeste gewoon toegankelijk zijn voor het publiek. Het grote natuurpark Obersauer is erg in trek bij wandelaars die op een meerdaagse trektocht gaan. In het land staan ook veel burchten en kastelen die zo goed als allemaal te bezoeken zijn, in de zomermaanden zijn ze zo goed als continue te bezoeken. In de wintermaanden gelden over het algemeen andere openingstijden.

Bron Landenwijzer.nl

Klik op de kaart om vakantiehuizen in Luxemburg te bekijken

VAKANTIEHUIZEN VOOR GROTE GEZINNEN IN LUXEMBURG

Bekijk hier een overzicht van alle vakantieverblijven in Luxemburg die minimaal 5 echte bedden hebben. Klik op de button bij een passend huis om naar de website van de aanbieder te gaan. Je kunt bij ons niet boeken, we geven je alleen een overzicht van vakantiehuizen en campings die echt geschikt zijn voor grote gezinnen. Voor ieder gezinslid een bed in een slaapkamer. En voldoende meubilair om op te zitten. Zie je een leuke vakantiewoning? Klik dan op de link. Die leid je direct naar de juiste webpagina van de verhuurder:

Vergelijk vakantiehuizen

Vergelijk

Je kunt maximaal vier accommodaties vergelijken

We hebben helaas geen vakantieverblijf gevonden. Pas je zoekcriterium aan.


Taalgidsen en reisgidsen over Nederland, België en Luxemburg

[logo-carousel id=reisgidsen-benelux]

Zoek je eigen vakantiewoning op de website van:

[logo-carousel id=verhuurders]
  •     ActievandeDag.nl